Behandeling

Acupunctuur kan de oplossing zijn voor klachten waar men reeds langere tijd last van heeft en waar niemand een oplossing voor kan bieden.

De acupuncturist benadert uw fysieke, mentale of emotionele klachten op de klassieke Chinese manier. Dit betekent dat men naast de behandeling van de symptomen, op zoek gaat naar de diepe oorzaak daarvan.

Uw gezondheidsklacht wordt verder uitgevraagd. Daarna volgt de vertaling van deze klacht. Er kan bijvoorbeeld een blokkade van de energiestroom ontstaan zijn. Deze blokkade is op te vatten als een dam in een rivier waardoor de energie niet meer vrij kan doorstromen. Er treedt dan een tekort aan energie op. Er kan ook een teveel aan energie aanwezig zijn waardoor de rivier buiten zijn oevers treedt. De uitdrukking overdaad schaadt, is dan van toepassing. Overactiviteit is het gevolg. Het teveel of tekort aan energie in de desbetreffende meridiaan wordt opgespoord. Vaak zijn bepaalde punten in het verloop van de meridiaan op het lichaam drukpijnlijk.

In deze pijnlijke plekken worden naalden gestoken. Soms lijkt de plek waar de acupunctuurnaalden in geprikt worden wat vreemd. Een voorbeeld: iemand met depressieve gevoelens wordt niet alleen op het hoofd geprikt, wat je in eerste instantie zou denken, maar ook op de binnenkant van de onderarm.