Sport Acupunctuur

Sporten is gezond. Dat weet inmiddels iedereen wel. Naast een gezond lichaam,  zorgt het voor een gezonde geest. Iedereen die aan sport doet, zowel recreatief als professioneel krijgt wel eens te maken met een blessure of vermoeidheid. Hierdoor nemen de prestaties af en kan het herstel langer duren. Acupunctuur kan de sporter helpen bij het genezingsproces en zorgen voor een sneller herstel na training of blessure.

 

Sport en inspanning

Inspanningen bij sport vragen aanpassingen van het lichaam. Met name hart en longen moeten zich snel kunnen instellen op veranderende eisen. Botten, spieren, pezen en gewrichten moeten gewend raken aan zwaardere belastingen. Om blessures te voorkomen vereist dit nogal wat van sporter en trainer. Mentale overbelasting en overtraining kunnen leiden tot overmatige vermoeidheid en terugvallende prestaties. Acupunctuur kan hier de helpende hand bieden.

 

Het herstellen van het evenwicht

Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese Geneeswijze. Het is een oude Chinese behandelmethode  gebaseerd op het inzicht dat lichamelijke en geestelijke klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Door het zetten van naalden op bepaalde punten op het lichaam wordt deze energiestroom in uw lichaam weer in balans gebracht. De acupuncturist gebruikt hiervoor fijne naalden die in het lichaam geprikt worden in de acupunctuurpunten.Door het aanprikken van deze punten wordt de energiestroom in de meridianen hersteld en verdwijnt de pijn. Tijdens de behandeling wordt soms ook gebruik gemaakt van moxa of cupping. Moxa-therapie voegt warmte toe via de acupunctuurpunten. Cupping is een techniek waarbij glazen bollen op het lichaam vacuum worden gezogen om vooral de bloedcirculatie ter plaatse te stimuleren.

 

Preventie en begeleiding

Naast het behandelen van blessures kan  de sportacupuncturist de sporter ook preventief behandelen om ervoor te zorgen dat de risico’s op blessures geminimaliseerd worden.

Ook kan de sportacupuncturist de sporter helpen zijn prestaties te verbeteren. Dit in diverse fasen: Voor, tijdens en na de training. Voor en na een wedstrijd. Werken aan herstel tijdens niet actieve periodes.

 

Welke sportletsels zijn te behandelen met acupunctuur?

Frozen shoulder – Slijmbeursontsteking schouder – Peesontsteking van de infraspinatus, supraspinatus en bicips – Tenniselleboog – Golfers elleboog – Beenvlies ontsteking– Stijve nek – Whiplash – Pijn en artrose nek en bovenrug– Letsel grote borstspier – Buikspierletsel – Tussenschouderbladpijn –Pijn in de lende of onderrug– Sciatica – Piriformis syndroom–Ischias –Slijmbeursontsteking heup en- trochanter  –Iliopsoas letsel  – Hamstring letsel – Adductoren letsel – Quadriceps letsel – Pijn, ontsteking, instabiliteit, artrose knie  – Zweepslag– Achillespees ontsteking en ruptuur – Ligamentair letsel enkel – Hiel pijn – Peesplaat ontsteking van de voet – Shin splint (tibiaal stress syndroom)

Deze lijst is niet sluitend en bindend.

Overleg  met de (sport)acupuncturist  is zeker zinvol.

Alle Behandelmethoden

Chinese voetmassage

De voeten zijn de poort van een goede gezondheid volgens Lees verder

Klassieke Acupunctuur

Acupunctuur kan de oplossing zijn voor klachten waar men reeds Lees verder

Oor Acupunctuur

Ooracupunctuur ofwel auriculotherapie heeft een eeuwenoude traditie als een Chinese Lees verder

Moxa

Moxibustie, ook wel moxatherapie of moxabranden, is een begrip uit Lees verder

Cupping

Cupping is een eeuwenoude geneeswijze die waarschijnlijk ontstaan is in Lees verder

Chinese Hoofdmassage

Het hoofd, de nek en de schouders zijn belangrijke energiecentra Lees verder

Cosmetische Acupunctuur

Eeuwen geleden tijdens de Song dynastie (960-1279) werden de hofdames Lees verder

Sport Acupunctuur

Sporten is gezond. Dat weet inmiddels iedereen wel. Naast een Lees verder