Chinese voetmassage

De voeten zijn de poort van een goede gezondheid volgens de TCG. Over het algemeen begint een goede gezondheid in de voeten, en het reist omhoog naar het hele lichaam. Bij deze massage worden zones op de voet gemasseerd die corresponderen met de inwendige organen. De voetzool is de plaats waar alles samenkomt. De ruimte tussen de wreef, de voetzool en de tenen verzamelt verschillende acupunctuurpunten. Zes van de 12 meridianen zijn namelijk terug te vinden op de voet. Deze voetmassage werkt naast de reflexzones ook op de meridianen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

Chinese voetmassage vormt dan ook een natuurlijke en holistische behandeling. De massage bevordert de energiedoorstroming, de doorbloeding en het lymfesysteem, waardoor afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en blokkades kunnen worden opgeheven. Ook wordt het zenuwstelsel op een positieve manier beïnvloed waardoor een voetbehandeling een sterk ontspannend en kalmerend effect teweeg brengt. De behandeling bevordert de balans in het lichaam, waardoor het bij veel verschillende klachten verlichting kan brengen, oa. bij stress, slapeloosheid, hoofdpijn en lichamelijke pijnen. Hierdoor worden de voeten soms ook het tweede hart genoemd. Als men de voeten behandeld, kan men het volledige lichaam beInvloeden. Ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.

Een volledige behandeling start met een warm voetbad, daarna volgt een intense massage op de verschillende drukpunten. En een heerlijk kopje Chinese thee kan daarbij niet ontbreken.

Naast ontspanning kan ik volgende klachten meenemen in de massage:

Vermoeidheid
Hoofpijn of migraine
Slapeloosheid
Gewrichtspijn
Nekpijn
Lage rugpijn
Angststoornis

Alle Behandelmethoden

Chinese voetmassage

De voeten zijn de poort van een goede gezondheid volgens Lees verder

Klassieke Acupunctuur

Acupunctuur kan de oplossing zijn voor klachten waar men reeds Lees verder

Oor Acupunctuur

Ooracupunctuur ofwel auriculotherapie heeft een eeuwenoude traditie als een Chinese Lees verder

Moxa

Moxibustie, ook wel moxatherapie of moxabranden, is een begrip uit Lees verder

Cupping

Cupping is een eeuwenoude geneeswijze die waarschijnlijk ontstaan is in Lees verder

Chinese Hoofdmassage

Het hoofd, de nek en de schouders zijn belangrijke energiecentra Lees verder

Cosmetische Acupunctuur

Eeuwen geleden tijdens de Song dynastie (960-1279) werden de hofdames Lees verder

Sport Acupunctuur

Sporten is gezond. Dat weet inmiddels iedereen wel. Naast een Lees verder