Klassieke Acupunctuur

Acupunctuur kan de oplossing zijn voor klachten waar men reeds langere tijd last van heeft en waar niemand een oplossing voor kon bieden.

De acupuncturist benadert uw fysieke, mentale of emotionele klachten op de klassieke Chinese manier. Dit betekent dat naast de behandeling van de symptomen, op zoek gegaan wordt naar de diepe oorzaak daarvan.

De naam is afgeleid van de woorden: “acus” wat naald en “punctura” wat steek betekent. In de acupunctuur wordt namelijk met een naald gestoken in een huidgebied. Een verkeerd werken van een orgaan geeft een reactie in een bepaald huidgebied waardoor dit pijnlijk is (zoals bij een hartinfarct met uitstraling in de arm). Algemeen bekend is dat verlichting van pijn optreedt door wrijven over de pijnlijke plek of er een warm kompres op te leggen. Ook door in deze plekken te prikken met een naald gaat de pijn weg. Omgekeerd is het zo dat het orgaan via dit huidgebied te beïnvloeden is en weer beter kan gaan functioneren.

Niet alleen de inwendige organen zijn op deze wijze te beïnvloeden maar ook de zogenaamde ‘levenskracht’; de “Qi” (spreek uit als tsji). Deze Qi, oftewel energie, circuleert in banen, ook wel meridianen geheten (u kunt het vergelijken met het stromen van bloed door de aderen). Er zijn meerdere meridianen, die een netwerk vormen op romp, armen, benen en hoofd. Ze staan onderling in verbinding met elkaar. Door de onderlinge verbinding ontstaat een energiekringloop met een stabiele evenwichtige verdeling. Zodoende functioneert het lichaam als eenheid. Er is een bepaald ritme aanwezig in de energiebanen. Dit komt door twee elkaar tegengestelde en elkaar aanvullende krachten, het Yin en Yang.

Activiteit moet worden afgewisseld door rust, het Yin. Het passieve en donkere kan niet bestaan zonder het Yang, het actieve, lichte en vice versa. De hele natuur wordt door deze twee tegenpolen doordrenkt. Zij wisselen elkaar voortdurend af in dag en nacht, eb en vloed enzovoorts. Tussen beide bestaat een evenwicht dat harmonie betekend, weergegeven in de zogenaamde Monade. Het Yin/Yang teken dat u vast wel eens eerder heeft gezien.

De klassieke acupunctuur gaat uit van het principe dat alles met elkaar verbonden is. Wanneer er bepaalde klachten zijn, dan kunnen de symptomen hiervan het gevolg zijn van een verstoring van energie in een ander energiesysteem dan waar de klacht tot uitdrukking komt in het lichaam.
Bij de klassieke acupunctuur wordt er niet alleen naar de klacht gekeken, maar ook naar de onderliggende oorzaak. Het gaat hierbij niet alleen om het bestrijden van symptomen, maar ook om de oorzaak van de klacht aan te pakken.
Er wordt hierbij een beroep gedaan op het zelfherstellend vermogen van het lichaam

Alle Behandelmethoden

Chinese voetmassage

De voeten zijn de poort van een goede gezondheid volgens Lees verder

Klassieke Acupunctuur

Acupunctuur kan de oplossing zijn voor klachten waar men reeds Lees verder

Oor Acupunctuur

Ooracupunctuur ofwel auriculotherapie heeft een eeuwenoude traditie als een Chinese Lees verder

Moxa

Moxibustie, ook wel moxatherapie of moxabranden, is een begrip uit Lees verder

Cupping

Cupping is een eeuwenoude geneeswijze die waarschijnlijk ontstaan is in Lees verder

Chinese Hoofdmassage

Het hoofd, de nek en de schouders zijn belangrijke energiecentra Lees verder

Cosmetische Acupunctuur

Eeuwen geleden tijdens de Song dynastie (960-1279) werden de hofdames Lees verder

Sport Acupunctuur

Sporten is gezond. Dat weet inmiddels iedereen wel. Naast een Lees verder